Veležov mladi ofanzivac je jučer napunio 20 godina

Berin Čatić: Ovo je moj najljepši poklon

Edmir Škorić

FK Velež kasno sinoć stigao je na pripreme u Antaliju, a već danas je Feđa Dudić "upregao" momke koji će narednih desetak dana imati priliku da pokažu koliko vrijede i da su dosljedni nositi crveni dres.

Rođeni su ponovo u Antaliji, ovaj put u hotelu pored onoga u kojem smo ih zatekli prošle godine. Očigledno je da su željni rada, treninga i utakmica i da su se svi zaželjeli lopte, s kojom će se svakodnevno družiti sve do maja ove godine.

Među onim igračima koji su posebno motivisani u Veležu je mladi Berin Čatić (20), pošto je ovo njegova prva posjeta Antaliji, prve prave pripreme i prva prilika da zaigra na najvišem nivou.

S bivšim igračem Travnika razgovarali smo kratko u hotelu u kojem je smješten FK Velež.

"Svi su me fino prihvatili, navijači su me dobro podržali", kazao je Čatić za SportSport.ba, dodavši kako je samo noć ranije, po dolasku u Antaliju, proslavio 20. rođendan.

"Ostali igrači su mi čestitali i ovo je moj najljepši poklon. Ovdje sam u Antaliji prvi put, vjerujem da će sve biti dobro".

Jesi li nekada, kao dijete, sanjao da ćeš igrati u Veležu?

"Može se reći da jesam. Snovi se ispunjavaju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bojiš li se konkurencije ili si tako mlad spreman za igru?

"Šef me doveo kao pojačanje, nametat ću se, pa ćemo vidjeti. Što se tiče Veleža i ambicija, mislim da možemo da igramo protiv bilo koga", rekao je na kraju razgovora mladi Čatić, koji je u Velež nedavno došao iz Travnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.