Nestvarna statistika

Ako neko zaslužuje nadimak "gol-mašina" to je ovaj dečko!

Admin Čaušević

Najbolji posao za ovu godinu, a i za narednih nekoliko napravila je Borussija Dortmund. Barem tako govore brojke. 

Ukoliko se nekom fudbaleru, gledajući aktuelnu formu, treba i može dodijeliti nadimak "gol-mašina" to je definitivno Erling Haaland, norveško čudo od igrača.

Herling je zimus prešao u Borussiju Dortmund, a njegova avantura u njemačkoj Bundesligi je poput one u najboljim snovima. Na tri meča zabio je čak sedam golova.

Ovaj 19-godišnjak je i danas briljirao. Zabio je dva komada Union Berlinu u trijumfu od 5:0. To mu je bio sedmi gol iz osam šuteva. Otkako je promijenio dres golove u prosjeku postiže svako 19 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je prvi dio sezone igrao u Red Bull Salzburgu gdje je također bio neumoljiv. Tamo je zabio 28 golova, a seriju je nastavio i u Borussiji.

Inače, popularni Milioneri su igrački karton sjajnog Norvežanina platili "samo" 20 miliona eura te su, ako se po jutru poznaje dan, definitivno odradili odličan posao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.