Foto - EPA

Ne želi smanjenje plate

Bale jednostavno 'nije mogao' napustiti Real

Midhat Šljivak

Gareth Bale povezivao se u zimskom prelaznom roku s ekipom Tottenhama.

Španski i engleski mediji konstantno su pisali kako bi Velšanin mogao ponovo obući dres Spursa, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

The Times tvrdi kako je u pregovorima s Baleom 'zapelo' oko plate. Fudbaler Real Madrida nije pristao na manja primanja od onih koja ima u Kraljevskom klubu i odbio je transfer.

A ta cifra je zaista ogromna. Bale u madridskom timu sedmično dobija nevjerovatnih 600.000 funti, pa nije nikakvo čudo što nije želio da napusti klub iz Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je tako ostao u Realu s kojim ima ugovor do ljeta 2022. godine i zaista je teško očekivati da se odrekne ogromne plate kako bi potpisao negdje drugo i tokom ljeta.

Velšanin je upravo iz Tottenhama stigao u Real 2013. godine u transferu vrijednom 100 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.