Da se čovjek naježi

Fudbal je više od igre: Žuti zid na navjerovatan način odao poštovanje Nevenu Subotiću

Endin Čaušević

Borussia Dortmund je proteklog vikenda na svom terenu deklasirala Union Berlin sa 5:0 u meču 20. kola Bundeslige.

Dortmund je nastavio sa sjajnim igrama u 2020. godini, a ponovo je blistao i Erling Haaland koji je zabio dva gola. Union Berlin je pokušao pružiti što bolji otpor, ali jednostavno nisu imali šansi protiv raspoloženog Dortmunda.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se defanzivac gostujućeg tima Neven Subotić koji je nekada s dosta uspjeha igrao u Dortmundu. Navijači Borussije to znaju da cijene, te su to dokazali u subotu.

Žuti zid je nakon utakmice odao veliko poštovanje Subotiću, te su mu pokazali koliko cijene ono što je dao ovom klubu. Subotić je u početku bio iznenađen kada su ga navijači dozivali, a kada je otišao do kultne tribine nastala je ludnica.

Subotić je u Dortmund stigao na ljeto 2008. godine i punih devet godina je bio član ovog kluba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.