Utrka za Zlatnu kopačku: Haalandu dolazak u Njemačku donio značajan napredak

Golovi Norvežaninu sada donose dva boda

Utrka za Zlatnu kopačku: Haalandu dolazak u Njemačku donio značajan napredak

Admin Čaušević

Fudbalska sezona u Evropi ušla je u drugu polovinu. Kako za pobjede i trofeje fudbaleri će se boriti i za individualne nagrade, prije svih Zlatnu kopačku.

Trenutni lider je Ciro Immobile, ali prelaskom u njemčaku Bundesligu značajan napredak je ostavio Erling Haaland te se uključio u borbu.

Immobile je sa jučerašnja dva gola protiv SPAL-a trenutno na brojci od 25 golova. Svaki gol u Ligi petice vrijedi duplo tako da golgeter Lazija ima 50 bodova.

Iza Immobilea se nalazi dvojac iz Bundeslige, Robert Lewandowski i Timo Werner. Napadač Bayerna je sa 22 gola i 44 boda drugi, dok golgeter RB Leipziga ima dva gola manje, odnosno četiri boda.

Četvrti na listi je Cristiano Ronaldo. Iskusni Portugalac je u ligaškim mečevima Juventusa do sada zabio 19 golova i ima 38 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland se sada nalazi na petom mjestu sa 38 bodova nakon 23 postignuta gola. U Salzburgu je Norvežanin zabio 16 golova što mu je donijelo 24 boda (golovi u austrijskoj ligi vrijede 1.5 bod op. a.), a preostalih 14 bodova je osvojio zahvaljujući sedam golova u dresu Borussije.

Prošlosezonski dobitnik Zlatne kopačke, Lionel Messi je sa 14 golova i 28 bodova, daleko od vrha. Trenutno zauzima 10. mjesto.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Haaland Gigant
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi