Arežina za pobjedu

Odličan nastup FK Tuzla City i pobjeda nad ukrajinskim prvoligašem

Midhat Šljivak

FK Tuzla City pobijedio je u pripremnom meču ukrajinski Karpaty s 1:0.

Tuzla je prva prijetila u ovom meču. U 10. minuti Crnkić šutira nakon dobrog prodora Badija, ali u posljednji čas odbrana Karpatyja blokira.

Ukrajinski tim je u 24. minuti po prvi put prijetio. Ipak, jedan od napadača ove ekipe loše se snalazi i loše šutira.

Veliku šansu dvije minute kasnije propušta Badji. Izašao je sam pred golmana, ali se spetljao i propala je ogromna šansa.

Ipak, samo minut kasnije Tuzla je povela. Arežina koristi lošu reakciju protivničke odbrane i pogađa za 1:0.

Odlično je tuzlanski tim igrao i nakon postignutog gola. Konstantno su prijetili golu Karpatyja, ali do kraja prvog dijela većih šansi nije bilo i ostalo je 1:0 nakon 45 minuta igre.

Nastavak meča donosi manje uzbuđenja. Karpaty je imao veći posjed lopte, pokušavali su Ukrajinci nešto napraviti pred golom Tuzla Cityja gdje je u nastavku stajao Muminović, a u 65. minuti su uspjeli da pogode stativu.

Tim Elvira Baljića dobro se branio u ostatku meča. Inicijativa protivničkog tima bila je uzaludna i ukrajinski sastav nije napravio previše u fazi napada.

Crnkić je u samom finišu meča imao veliku šansu da riješi sve dileme oko pobjednika. Ipak, iz odlične pozicije nije uspio da pogodi i propala je velika šansa.

Ostalo je do kraja 1:0 za Tuzla City koji tako uspješno završava pripreme u Antaliji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Početni sastav Tuzla Cityja izgledao je ovako:

Fejzić, Morris, Efendić, Leković, Kojić, Hasanović, Hadžanović, Arežina, Crnkić, Kulović, Badji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.