Simpatični Badara Badji se borio, borio i izborio s bosanskim jezikom

Senegalac solidno parla 'naš'

Simpatični Badara Badji se borio, borio i izborio s bosanskim jezikom

Jedan od fudbalera koji su ove zime stigli u Tuzla City je Badara Badji.

Senegalski napadač je prvi dio sezone proveo u Zvijezdi 09 gdje je pokazao da u svojoj igri ima neke vrlo dobre elemente pa ga je Tuzla City odlučila kupiti.

Ako je suditi po pripremnim utakmicama, Tuzli će se itekako isplatiti ova kupovina jer je Badji prije dva dana u meču protiv FK Makedonija GP postigao hat trick i to za poluvrijeme.

Ovaj simpatični momak već je naučio dosta riječi iz našeg jezika pa je sposoban dati i poneku izjavu. Tako je u video razgovoru za zvaničnu stranicu kluba izio očekivanja pred nastavak sezone.

Bila je to borba s riječima iz koje je Badji izašao kao pobjednik i možemo reći da je mnoge pozitivno iznenadio obzirom da je vrlo brzo naučio naš jezik koji sigurno za strance nije njimalo jednostavan.

"Ovdje je super, atmosfera je super. Sve je dobro ovdje, momci, stručni štab. Imamo ambiciju da izađemo u evropsko takmičenje. Radimo naporno svaki dan, imamo po dva treninga...", kazao je između ostalog Badji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, on je u prvom dijelu sezone upisao 16 utakmica u Premijer ligi BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ovako jos uvijek poslije 30 godina pricaju strani jezik te drzave gdje zive pojedini dijasporci
13 2
Plavi_Strumf
Bravo momak sve najbolje u budnosti!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti