Težak poraz bh. premijerligaša

Rusi "torpedovali" Mladost

Admin Čaušević

FK Mladost iz Doboja kod Kaknja doživjela je težak poraz u prijateljskom duelu protiv Torpeda iz Moskve. 

Nakon što je Mladost jučer pobijedila Akademiju Pandev s minimalnih 1:0, danas je ekipa iz Doboja kod Kaknja izubila od Torpeda sa visokih 5:1.

Već u prvih pola sata pitanje pobjednika je bilo praktično riješeno. Ruski trećeligaš je postigao tri gola. Rudenko je zabio u 7. i 29. minuti, a Fadeev u 16.

Mladost je drugo poluvrijeme započela bolje nego prvo jer je Atajić golom iz penala vratio ekipu iz Doboja kod Kaknja u igru. Ofanzivac je pogodio u 49. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, Torpedo je danas jednostavno bio bolji. Sergeev je u 70. minuti povisio na 4:1, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi lopta na putu prema golu pogodila Isakovića i završila u mreži za konačan rezultat.

Naredni ispit za izabranike Fahrudina Šolbića je u subotu kada će protivnik Mladosti biti ekipa austrijskog Rieda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.