Mladost potpuno nadigrala i pobijedila Akademiju Pandev

Trijumf tima iz Doboj Kaknja

Mladost potpuno nadigrala i pobijedila Akademiju Pandev

M. Šljivak, foto: E. Haračić

Mladost Doboj Kakanj je u pripremnom duelu u Antaliji pobijedila makedonsku Akademiju Pandev rezultatom 1:0.

Uvodne minute meča pripale su makedonskim fudbalerima. Imali su dvije šanse preko Basraka i Kostova, ali Velić nije imao previše problema nakon njihovih pokušaja.

Potom se Mladost probudila i potpuno je preuzela kontrolu nad utakmicom. U 20. minuti bh. tim stvara dvije velike šanse. Prvo Dediću Čubraković brani zicer, a Hiroš na odbijenu loptu loše reaguje i ne pogađa prazan gol.

Sudija ovog meča je potom imao svojih pet minuta. Imao je nekoliko grešaka na obje strane i izazvao je smijeh kod igrača oba tima.

Mladost je nakon još nekoliko pokušaja u 36. minuti ipak došla do gola. Hiroš je prekrasno pogodio za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon 45 minuta igre.

Akademija je bolje ušla u drugo poluvrijeme. Brojne izmjene su utjecale na tim iz Doboj Kaknja, pa makedonski tim pogađa prečku na samom otvaranju drugog dijela.

Tek nakon desetak minuta igre u nastavku Mladost se budi i prijeti preko Dedića, no protivnički golman je siguran.

U 70. minuti još dvije velike šanse za Mladost. Dedićev udarac brani golman, da bi zatim Vazda pokušao, no lopta odlazi tik pored gola protivničkog tima.

Vazda je u 83. minuti u još jednoj velikoj šansi. Međutim, nije uspio da zabije i propala je još jedna odlična šansa za ekipu iz Doboj Kaknja. Zatim je i Mašić pokušao atraktivno petom, lopta odlazi pored gola.

Ostalo je do kraja 1:0 i Mladost je došla do zaslužene pobjede u susretu gdje su izuzev uvodnih minuta oba poluvremena bili potpuno dominantni.

Prijateljski meč:

Mladost - Akademija Pandev 1:0

Mladost: Velić, Nikolić, Duraković, Miloš Nikolić, Sadiku, Mirkov, Hiroš, Hadžić Fanimo, Atajić, Dedić

Akademija: Čubraković, Iliev, Granchov, Kostov, Donov, Temelkov, Nikolov, Stojkovski, Krstovski, Velinovski, Basrak

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Fino.
0 0
19211921
bravo mladost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi