Ostaje još pet godina?

Paulo Dybala u pregovorima oko novog ugovora s Juventusom

Argentinski fudbaler Paulo Dybala i Juventus u pregovorima su oko produžetka saradnje. 

Dybala je prošlog ljeta bio na transfer listi, ali kako navodi Tuttosport, Stara dama je shvatila da je to bila greška i sada nudi novi ugvor svojoj zvijezdi i to do ljeta 2025. godine.

Sjajni krilni fudbaler zahtjeva da u novom ugovoru ima platu od 10 miliona eura na godišnjem nivou i ako mu se to ispuni postat će jedan od najplaćenijih igrača u Italiji.

On se ljetos povezivao s odlaskom, a zainteresovani klubova je bilo mnogo, od PSG-a do Manchester Uniteda. Ipak, na kraju je ostao i u aktuelnoj sezoni upisao 11 golova i 11 asistencija u 28 utakmica.

Došao je u Torino na ljeto 2015. godine iz Palerma za 40 miliona eura, a trenutni ugoovr mu ističe 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.