Paradoksalna situacija na Allianz stadiumu: Zašto navijači Juventusa ne navijaju?

Pjesme se više ne čuju

Paradoksalna situacija na Allianz stadiumu: Zašto navijači Juventusa ne navijaju?

A. Čaušević

Već neko vrijeme na Juventusovim utakmicama vlada pozorišna atmosfera, uglavnom se čuju navijači iz gostujućeg sektora uz sporadične pjesme pristalica Stare dame.

Na Allianz stadiumu trenutno vlada paradoksalna sitaucija jer je sve ono što je zabranjeno tifozima Juventusa dozvoljeno je navijačima gostujuće ekipe.

Jedan do navijača koji inače utakmice prati sa gornjeg balkona južne tribine je pojasnio situaciju i odnosu između navijača i čelnika klupskog rukovodstva.

Iako su pristalice Curve sud nekoliko puta tražili dozvolu za unošenje bubnjeva i megafona na stadion odgovor iz Juventusa nikad nije stigao, bez obzira što zakon ne zabranjuje unošenje takvih stvari na tribine.

Navijači su umjesto prepoznatljivih banera s oznakama navijačkih grupa i podgrupa počeli unositi italijanske zastave, međutim zaštitari na stadionu su i to zabranili te su im zaprijetili dugogodišnjom zabranom dolaska na mečeve.

Na stadion je dozvoljeno unositi zastave dimenzija 150x90 cm sa klupskim obilježjima. Navijači Juventusa su to uradili u meču Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena, počeli su mahati s njima, ali ubrzo je stiglo upozorenje da prestanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Grupnog navijanja nema jer je vođama ili osobama koji su započinjali navijanje zabranjeno da se penju na ogradu zbog čega je nemoguća koordinacija među navijačima.

Upravo iz svega navedenog u posljednje vrijeme vrlo se često dešava da u derbi mečevima gostujući navijači nadlagasaju tifoze Juventusa te se na Allianz stadiumu osjećaju kao kod kuće.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...uvijek su bili nikakvi navijaci i kukavice...zato su i dobili po p*cki na Heyselu.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi