Ekspert utvrdio pojedinosti nesreće

"30 metara i 12 sekundi, toliko je trebalo za spas života"

Midhat Šljivak

Legendarni NBA košarkaš Kobe Bryant poginuo je u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 26. januara u Los Angelesu.

U velikoj tragediji je pored Kobeja poginula i njegova kćerka Gianna, te sedam drugih putnika.

Istraga nesreće utvrdila je da se ne radi o padu uzrokovanim eventualnim kvarom motora. Nesreća se nastavlja istraživati, a pretpostavlja se da je do pada helikoptera došlo zbog velike magle.

ESPN je došao do novih informacija vezanih za nesreću. Pilot Ara Zabayan bio je na korak da odvede helikopter u sigurnu zonu, odnosno da ga podigne iznad oblaka.

"Želio je da podigne helikopter iznad oblaka. Pokušavao je to napraviti u trenutku nesreće i da je uspio da ga podigne za samo 30 metara, Kobe i ostali osam putnika bi bili još uvijek živi. 30 metara pretvoreno u sekunde je 12 sekundi. Jednom kad odeš iznad oblaka, sve je čisto i sve se vidi", rekao je za ESPN stručnjak za nesreće Kipp Lau.

Ipak, tih 12 sekundi Kobe i ostatak putnika nisu dočekali i sve se završilo zaista tragično.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.