Genijalan potez

Amerikanci ismijavaju rukomet kao sport: Remek-djelo Prandija će ih ušutkati

Admin Čaušević

U prvom kolu glavne runde EHF Cupa Rhein-Neckar je poslije veoma uzbudljivog i izjednačenog meča pobijedio Nimes 32:31. 

Na ovom meču rukometaš gostiju Elohim Prandi je izveo pravu čaroliju koja će sigurno konkurisati za gol sezone u EHF Cupu.

Prandi je na genijalan način pogodio iskosa s desne strane. Činilio se da je u neizbježnoj sitauciji te da će napraviti korake, međutim on je šutirao iza leđa i prevario domaćeg golmana.

Ovaj 21-godišnjak je poznat po topu u desnoj ruci, već neko vrijeme igra odlično u francuskoj Starligi, a počeo je da pokazuje svoj kvalitet i na međunardnoj sceni.

Inače, prošle godine je postao član reprezentacije Francuske, a očekuje se da u bliskoj budućnosti postane nosilac igre popularnih Trikolora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.