Yunuszade će biti veliko pojačanje za odbranu Zeničana

Čuvao Džeku u Ligi prvaka, a sada pojačava NK Čelik · Saznajemo

Nogometaši Čelika vratili su se iz Turske, gdje su boravili 20 dana i odigrali šest prijateljskih utakmica. Zeničani će generalku pred početak sezone imati u subotu na Bilinom polju protiv Borca iz Banja Luke.

Kako su već ranije najavili u zeničkom premijerligašu očekuje se još par igrača da pojačaju Čelik u narednim danima. Kako saznaje SportSport.ba novo pojačanje Čelika danas je stiglo u Zenicu i danas ili sutra trebao bi i da zvanično potpiše ugovor sa Zeničanima.

Riječ je o 27-godišnjem stoperu Elvinu Yunuszadu, koji u Čelik stiže iz azerbejdžanskog Sabaila. Ovaj nogometaš u svojoj dosadašnjoj karijeri pored ekipe Sabaila nastupao je još za Nefchi, Qarabag i Sabal.

Za mladu reprezentaciju Azerbejdžana ima pet upisanih nastupa, dok je za seniorsku selekciju odigrao tri meča uz jedan postignuti gol. Yunuszadu u svojoj dosadašnjoj karijeri ima pet titula prvaka ove zemlje, tri puta u dresu Qarabaga, dok je dva puta titulu osvojio igrajući za Neftchi Baku.

Zanimljivo da je Elvin Yunuszadu igrao i protiv Edina Džeke. Bilo je to 12. maja 2017. godine, kada je u okviru grupne faze Lige prvaka Roma na domaćem stadionu golom Perotia pobijedila 1:0 Qarabag, za koju je čitav meč odigrao Yunuszadu, koji je u toj utakmici veoma dobro čuvao najboljeg strijelca reprezentacije Bosne i Hercegovine u historiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da će dolazak ovog iskusnog i provjerenog stopera mnogo značiti za ekipu Ümita Özata, koja na proljeće ima cilj da obezbijedi opstanak u Premijer ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.