NK Čelik remizirao s austrijskim drugoligašem u posljednjoj pripremnoj utakmici u Antaliji

Meč bez golova

NK Čelik remizirao s austrijskim drugoligašem u posljednjoj pripremnoj utakmici u Antaliji

M. Šljivak, foto: E. Haračić

Čelik je u posljednjem pripremnom meču u Antaliji remizirao protiv austrijskog drugoligaša Austrije Klagenfurt rezultatom 0:0.

Iako golova u ovom meču nije bilo, prilika jeste, ali su ofanzivci oba tima danas zakazali i mreže su ostale mirne nakon 90 minuta igre. Bio je ovo ujedno najhladniji dan u Antaliji, pa i tu treba tražiti uzroke nešto slabije efikasnosti danas.

Austrijski tim je prvi prijetio i to nakon deset minuta igre, ali napadač ovog tima iz izgledne situacije šutira pored gola.

Prvu šansu na utakmici Čelik ima u 19. minuti. Perišić dobro šutira, lopta odlazi malo pored gola.

Deset minuta kasnije pokušao je i Crnički škaricama, bez problema po golmana Austrije, da bi zatim tim iz Klagenfurta u 33. minuti imao dobar pokušaj, no ponovo neprecizno.

U 40. minuti dobra šansa za Čelik.Nakon ubačaja Perišića jedan od igrača zeničkog tima uspijeva šutirati, golman austrijske ekipe spašava.

Minut nakon toga velika šansa za Austriju. Bila je to mat pozicija za napadača ovog tima, ali nije uspio zabiti. Zatim u samom finišu prvog dijela još jedan dobar udarac ovog tima, ponovo je to bilo neprecizno i na odmor se otišlo bez golova.

Čelik je nešto opasniji na otvaranju drugog dijela, ali ekipa iz Klagenfurta je prva ozbiljno prijetila. Golman Sejmen je u 52. minuti sjajno odbranio slobodnjak, a zatim Austrijanci 15 minuta kasnije propuštaju još jednu veliku šansu.

Sejmen je u 75. minuti ponovo sjajno skinuo slobodnjak. Ovog puta je odbranio udarac u stilu rukometnog golmana nogom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom je Čelik malo preuzeo inicijativu. Ipak, do kraja su Zeničani samo prijetili preko Vrhovca, čiji šut odlazi preko gola i ostalo je do kraja 0:0.

Sastav Čelika je izgledao ovako: Sejmen, Vrhovac, Mahmić, Cenaj, Han, Bajraktarević, Perišić, Grahovac, Huseinbašić, Aganspahić, Crnički.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi