Treći trener s najviše pobjeda u La Ligi

Zinedine Zidane nakon Osasune preskočio Josea Mourinha

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nakon pobjede protiv Osasune minulog vikenda upisao se još debljim slovima u stranice historije Kraljevskog tima. 

Naime, za njega je ovo bila 88. pobjeda u La Ligi kao trenera Real Madrida čime se probio na treću poziciju vječne liste ovog kluba.

Tako je preskočio Josea Mourinha koji je za tri godine na klupi ostvario 87 trijumfa u španskom šampionatu.

Ispred Zizua sada su samo Le Beenhakker (89) i Miguel Munoz sa nevjerovatnih 257 pobjeda. Ovaj trener vodio je Real u periodu od 1959. do 1974. godine.

Inače, Real je trenutni lider u La Ligi sa tri boda više od drugoplasirane Barcelone. Zidane je za sada s Kraljevima osvojio jednu titulu u La Ligi i tri u Ligi šampiona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.