NFL vijesti

Big Benu šest utakmica kazne

Iako je sud prije nekoliko dana odlučio da neće procesuirati Bena Roethlisbergera za seksualni napada za koji ga je optužila 20-godišnja sobarica jednog hotela, Big Ben ipak neće proći bez kazne.

Komesar NFL-a Roger Goodell je kaznio dodavača Pittsburgh Steelersa sa šest utakmica neigranja, a sam igrač je prije zvaničnog izricanja kazne obavio razgovor s Roodellom i dogovorio se da će prihvatiti kaznu koja bi trebala biti jasna poruka ostalim igračima lige da se takve stvari neće tolerisati.

Uprava Pittsburgha već se dala na posao i uputila je zahtjeve za razmjenu u nekoliko klubova. Pittsburgh je ponudio Roethlisbergera u zamjenu za jedan od prvih deset pickova drafta, ali je većina klubova odbila. Vjerovatno čekaju večerašnji draft da vide kako će proći.

Ukoliko Big Ben ostane u dresu Pittsburgha propustiće utakmice protiv St. Louisa, San Francisca, Oaklanda, Buffala, Jacksonvillea, Seattlea i Clevelanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.