Fantastične partije bivšeg bh. reprezentativca

Salernitana pobjedom skočila na četvrtu poziciju, Milan Đurić ponovo junak!

Fudbaleri Salernitane pobijedili su večeras na domaćem terenu Trapani sa 1:0 u duelu 23. kola Serije B, a junak je još jednom bio bh. napadač Milan Đurić. 

Đurić u posljednje vrijeme prikazuje možda i najbolji fudbal karijere pa je i danas odigrao sjajan meč i vodio svoj tim do vrlo važnog trijumfa.

Bh. napadač je u 12. minuti nakon asistencije Cicerellija zatresao mrežu gostiju i kasnije se ispostavilo da je to konačan rezultat ovog susreta.

Salernitana se nakon ovog trijumfa nalazi na 4. poziciji u Seriji B sa 36 osvojenih bodova i ima samo bod manje od drugoplasiranog Crotonea. Drugo mjesto inače vodi direktno u Seriju A dok pozicije od trećeg do osmog vode u play off za plasman u najviši rang italijanskog fudbala.

Kada je u pitanju Đurić, za njega je ovo bio sedmi pogodak u posljednjih šest mečeva i ovakvom formom sigurno ističe kandidaturu da se nađe na spisku selektora Dušana Bajevića za odlučujuće susrete play offa u borbi za Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, Đurić je reprezentativni dres do sada nosio 14 puta i postigao sedam golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.