Đurić zabio u lokalnom derbiju, ali nije uspio srušiti lidera

Meč završen neriješeno

Đurić zabio u lokalnom derbiju, ali nije uspio srušiti lidera

A. Čaušević

Milan Đurić nastavlja sa odličnim partijama u dresu Salernitane. 

U lokalnom derbiju Serije B između Benevanta i Salernitane ekipe sa juga Italije su podijelili bodove odigravši 1:1.

Oba gola na stadionu Ciro Vigorito su viđena u nastavku. Đurić je novim golom doveo goste u vodstvo, da bi Sau u 70. minuti postavio konačan rezultat.

U 93. minuti bh. napadač je mogao postati aspolutni junak Salernitane, ali mu je zbog ofsajd pozicije poništen gol, pa je ostalo 1:1.

Đuriću je ovo bio sedmi gol u sezoni te peti na posljednjih pet mečeva kojim na njegovu žalost nije uspio srušiti suverenog lidera Serije B.

Benevento sada ima 51 bod, čak 16 više od drugoplasiranog Pordenonea. Salernitana je peta i ravnopravno će se do kraja szeone boriti za promociju u Seriju B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije