Travnjak sa grijačima, brojači ulaznica...

Opština Centar obećala značajna sredstva, kreće se u modernizaciju stadiona Koševo

Danas je u prostorijama Opštine Centar održan novi sastanak čija je tema bila modernizacija stadiona "Asim Ferhatović Hase" s ciljem ispunjavanja uslova FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju.

Cilj je dakle da najveći bh. stadion u budućnosti bude "osposobljen" za odigravanje svih međunarodnih utakmica.

Kako stoji na zvaničnom sajtu Opštine Centar, sastanku su osim predstavnika stručnih službi opštine prisustovali i predstavnici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, te predstanivi FK Sarajevo.

Načelink opštine centar je poručio da je u ovogodišnjem budžetu opštine predviđeno 500.000KM za potrebe realizacije projekta, dok se rebalanskom budžeta planira izdvojiti i dodatnih 700.000KM za modernizaciju stadiona Koševo. Dakle, načelnik Ajnadžić je obećao ukupno 1.200.000KM ove godine za modernizaciju Koševa.

Također je navedeno da će Opština centar u jednakom iznosu sa NFSBiH uložiti sredstva u iznosu od 400.000KM za nabavku i ugradnju brojčanika.

Načelnik opštine je istakao i da se namjerava ugraditi novi travnjak na Koševu, sa grijačima.

Postoje i ideje o fan shopu u sklopu stadiona...

Svoje ideje i planove prezentovali su i predstavnici JU Centar za sport i rekreaciju, koja u ime svog osnivača Opštine centar, upravlja stadionom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada uradimo idejni projekat nadležna općinska služba može pokrenuti proceduru javne nabavke za novi travnjak sa grijanjem. Mi smo već pripremili prostorije za fan shop i samo treba ubaciti police i robu. Također, uz minimalne izmjene i sredstva pronašli smo način kako da riješimo pitanje prostora za printane medije, press i fotoreportere", objasnili su direktorica Sabina Špago i Muhamed Alaim iz JU Centar za sport i rekreaciju.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da u narednom periodu predstavnivi FK Sarajevo obiđu ponuđene prostorije na stadionu kako bi vidjeli da li iste zadovoljavaju njihove potrebe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.