Borac dočekuje Željezničar u četvrtfinalu

Krunić o žrijebu: U blagoj smo prednosti, bit će to praznik fudbala

Borac i Željezničar sastat će se u četvrtfinalu Kupa BiH.

Odlučeno je tako današnjim žrijebom u zgradi N/FSBiH, a ovaj par ujedno je i najzanimljiviji s obzirom da se radi o klubovima koji trenutno dijele drugo mjesto u Premijer ligi.

S obzirom da se u ovoj fazi takmičenja igra jedna utakmica i da je domaćin Borac, blagi favorit je banjalučki tim...

"Svi smo trenutno fokusirani na otvaranje sezone. U prva dva kola nas očekuju dueli sa Širokim Brijegom, potom Sarajevom, a onda nam dolazi Kup utakmica i Željezničar. Dobra stvar je to što se igra jedna utakmica i što smo upravo mi domaćini, tako da smo u prednosti u odnosu na njih u ovom trenutku", kazao nam je trener Borca Branislav Krunić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Mogli smo dobiti i nekoga lakšeg, ali to je žrijeb, morate biti spremni na sve. Možda je ovako najbolje, jer nakon tog duela sa Sarajevom igrači vjerovatno ne bi bili motivisani toliko u Kupu da im dođe neki tim iz 1. lige FBiH. Bit će to pravi praznik fudbala. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo na kraju proći dalje."

Meč između Borca i Željezničara će biti odigran 4. marta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.