Da li će i koga Katalonci dovesti kao "prinudno" rješenje?

Nova opcija za Barcelonu?

Barcelona će uskoro saznati da li će joj LaLiga i zvanično dozvoliti transfer mimo prelaznog roka, zbog teške povrede Ousmanea Dembelea i njegovog najavljenog, novog dugotrajog izostanka iz ekipe.

Inače, Dembeleova povreda je došla u trenutku kada se očekivao njegov povratak u ekipu, a došla je i nakon teške povrede prvog špica Luisa Suareza, te prodaje Abela Ruzia i Carlsea Pereza.

Dok se čeka zvanična odluka, i dalje se špekuliše o tome ko bi mogao biti Barcelonino pojačanje. Ono što je sigurno jeste da će, ukoliko transfera bude, na Nou Camp stići klasični napadač.

Proteklih dana se u kontekstu mogućeg "prinudnog" pojačanja Barcelone pominjalo nekoliko igrača poput Betisovog Lorena, Williana Josea iz Sociedada, Angela iz Getafea...

Sada El Mundo Deportivo, međutim, piše da je prva opcija Barcelone treunutno napadač Levantea Roger Marti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Roger Marti je ove sezone odigrao 22 utakmice za Levante u LaLigi i postigao 10 golova.

Za sada nije poznato koliko bi Barcelonu mogao koštati eventualni transfer 29-godišnjeg napadača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.