Rahmanović, Jukić i Handžić pogađali u pobjedi

Uspješna generalka za FK Sarajevo: Bordo tim nadigrao FK Goražde

Samir Mlaćo, foto: S. Bošković

U generalci pred početak drugog dijela sezone nogometaši Sarajeva savladali su danas na Butmiru federalnog prvoligaša Goražde 3:0.

Mreža gostiju zatresla se već u šestoj minuti. Sa ivice kaznenog prosora Rahmović sjajno šutira i zakucava loptu pod prečku.

Nedugo nakon toga probao je i Jukić, no Čulov brani. U 34. minuti velika šansa za Tatara, Čulov ponovo na visini zadatka.

Gostima je pripalo posljednjih pet minuta prvog dijela. Najprije u 42.minuti Kovačević spašava Sarajevo poslije udarca Hrelje, da bi u 45. minuti Dučić nakon gužve pogodio prečku.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, bordo tim je poveo 2:0. Jukić je šutirao iskosa, golman gostiju nije bio na visini zadatka i mreža se zatresla.

Dvadeset minuta prije kraja za domaće je zaprijetio i Mustedanagić, no ostalo je 2:0.

U 84. minuti Haris Handžić je pogodio za konačnih 3:0.

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - FK Goražde 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Dupovac, Šerbečić, Hodžić, Salčin, Miličević, Sušić, Rahmanović, Tatar, Jukić, Ahmetović. Još su igrali: Islamović, Sabanovic, Mustedanagić, Milanović, Velkoski, Gavrić, Handžić i Đokanović.

FK Goražde: Čulov, Tutundžić, Mirković, Velić, Dučić, Kurtović, Danilović, Tatar, Hrelja, Hasanović, Huseinspahić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.