Sasvim zasluženo priznanje

Haaland proglašen za igrača mjeseca u Bundesligi iako je odigrao svega 60 minuta

Norveški napadač Erling Haaland proglašen je za najboljeg u Bundesligi u januaru mjesecu. 

On je prvog mjeseca nove godine dres Red Bull Salzburga zamijenio dresom Borussije Dortmund i nastavio tamo gdje je stao u austrijskoj ekipi.

U prva dva meča za Dortmund upisao je svega 60 minuta jer je u oba navrata ulazio s klupe ali bez obzira na to postigao je nestvarnih pet pogodaka.

Zato ga je Bundesliga proglasila za najboljeg igrača mjeseca januara iako je praktično odigrao i najmanje minuta od svih igrača koji su bili u konkurenciji za ovu nagradu.

Inače, u ta dva meča Dortmund je igrao protiv Augsburga i Kolna. Augsburgu je Haaland dao tri, a Kolnu dva pogotka.

I u februaru je nastavio nizati sjajne partije pa je već upisao četiri gola. Dva puta je pogađao protiv Union Berlina te po jednom protiv Werdera u Kupu i Eintrachta u Bundesligi. Jedni meč na kojem nije bio strijelac od dolaska u klub je onaj u gostima kod Bayer Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno gledajući, ove sezone je za Dortmund i Salzburg odigrao 28 utakmica, postigao 37 golova i dodao osam asstencija.

Osim nagrade za najboljeg igrača Bundeslige u januaru, treba očekivati da će ovo priznanje dobiti i za februar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.