Tim iz Madrida do novog trofeja

Real demolirao Unicaju u finalu Kupa Kralja

Emir Dindić

Real Madrid je u finalu Kupa Kralja demolirao Unicaju sa 95:68, te tako  osvojio novi trofej u svojoj bogatoj riznici.

Već nakon prvog perioda gdje je rezultat glasio 26:13 u korist tima iz Madrida, sve dileme oko pobjednika su bile riješene. Do odlaska na veliki odmor Real je uspio da poveća tu prednost, pa je rezultat prvog poluvremena glasio 43:28.

Nastavak je donio rutinsku igru tima iz Madrida koji je iz minute u minutu povećavao prednost  i na kraju ostvario veliku pobjedu rezultatom 95:68.

Real u ovom susretu predvodio je Jaycee Carroll sa 20 poena, dok je fantastični Facundo Campazzo susret završio sa 13 poena i 13 asistencija.

U timu iz Malage jedini raspoložen je bio Darío Brizuela koji je susret završio sa 22 postignuta poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.