Luda utakmica u Berlinu pripala Realu, Olympiacos bolji od CSKA

Nevjerovatan meč u Berlinu

Luda utakmica u Berlinu pripala Realu, Olympiacos bolji od CSKA

Košarkaši madridskog Reala u sjajnom su meču večeras pobijedili Albu u Berlinu u okviru 24. kola Eurolige rezultatom 103:97.

U utakmici kojoj su oba tima imala neviđene oscilacije na kraju su bodove iz berlinske Mercedes Benz Arene odnijeli košarkaši Reala.

Gosti su protutnjali prvom četvrtinom u kojoj su u jednom momentu imali i čak 23 koša viška rezultatom 41:25 i činilo se da je posao već obavljen. No već u idućih 10 minuta košarkaši Albe potrudili su se da učine nemoguće i u tom periodu su otpuhali madridske košarkaše s parketa dobivši taj dio utakmice s nevjerojatnih 35:9 i otišavši na poluvrijeme s +10.

Ludilo se nastavilo i u trećoj četvrtini kada je Real opet krenuo onako kako je i počeo ovu utakmicu. Opet je madridski tim odigrao dominantnih 10 minuta i pred ulazak u posljednju četvrtinu imao +8. Alba više nije imala snage za čuda i preokrete, Real je došao do nove pobjede na krilima fantastičnih Randolpha i Carrola koji su ubacili po 27 poena, te Campazza koji je uz 10 poena ubilježio i čudesnih 19 asistencija. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Albu je sa 17 koševa predvodio Giedraitis. 

Kada košarkaši Olympiacosa ne mogu pobijediti nikoga, onda dođe utakmica s moskovskim CSKA i po pravilu tim iz Pireja, kakav je god, tu utakmicu dobije. Tako je bilo i večeras a odlučujuća je bila 3/4 u kojoj su Rusi postigli sramotna 4 poena a primili 21 i priča je bila gotova. Olympiakos je samo nastavio seriju nabijanja kompleksa Armejcima koja traje još od onog famoznog koša Printezisa iz 2012 godine kada su Rusima u finalu preokrenuli +21 i osvojili Euroligu. Papanikolau je zabio 19 poena za pobjednike, 13 je dodao Rubit. James po običaju najbolji kod CSKA s 20 poena, Hilliard je ubacio 11. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi