Žestoka konkurencija za gol Elfa

Ter Stegen je briljantan, ali u Njemačkoj ne brani: Neuer je pokazao jučer zašto je to tako

Admin Čaušević

Reprezentacija Njemačke ima najbolji golmanski tandem na svijetu, a i pored briljantnih partija u Barceloni Marc-Andre Ter Stegen ne uspjeva da s gola skine Manuela Neuera. 

Ter Stegen svojim odbranama iz kola u kolo donosi bodove Barceloni, međutim i Neuer je ove sezone u fantastičnoj formi, baš kao i prije pet do šest godina kada je bio najbolji na svijetu.

Čitanje igre i pravovremeno izlijetanje je možda i Neuerova najbolja karakteristika što je pokazao i jučerašnjem duelu protiv Koelna.

Iskusni golman je istrčao na duže od 30 metara nakon kako bi spriječio opasan napada domaćih. Uspio je izbiti loptu i spasiti svoj gol te tako podsjetio na svoje najbolje dane.

Računajući sva takmičenja Neuer je ove sezone branio 32 puta, a na čak 11 mečeva uspio je sačuvati svoju mrežu te će kako stvari stoje i na Euru biti "jedinica" Elfa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.