Belgijanac riješio dilemu

Eden Hazard objasnio Špancima kako se pravilno izgovara njegovo ime

Endin Čaušević

Belgijski fudbaler Eden Hazard ljetos je stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje iz Cheseaja.

Kraljevi su izdvojili čak 100 miliona eura za dolazak Hazarda koji je potpisao ugovor so ljeta 2024. godine. No, Belgijanac ima velikih problema s povredama zbog čega je odigrao svega 14 mečeva u svim takmičenjima i zabio samo jedan gol.

Nakon nekoliko mjeseci pauze Hazard se prošlog vikenda vratio na teren u meču protiv Celte. Kraljevi nisu baš blistali, a meč je na kraju završen rezultatom 2:2.

Hazard je nakon utakmice dao izjavu za španske medije i dobio je pitanje da konačno objasni kako se pravilno izgovara njegovo ime što španski komentatori nisu baš dobro radili. No, sada će njima, ali i ostatku španske javnosti biti sigurno jasnije kako se to radi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.