Foto - EPA

Argentinac imao zanimljiv intervju

Messi nikad nije bio otvoreniji: Odlazak? Ne pada mi napamet!

Midhat Šljivak

Lionel Messi dao je zanimljiv intervju za španski magazin Mundo Deportivo.

Argentinac je govorio o mnogim zanimljvim stvarima, a još jednom je ponovio da nema namjeru napuštati Barcelonu, sve dok ga klub želi u svojim redovima.

"Ne pada mi napamet da napustim Barcelonu. Ako me klub želi ovdje, naravno da ću ostati. Želim ponovo osvojiti Ligu prvaka i nastavljati osvajati trofeje u prvenstvu", jasno je rekao Messi.

Argentinac se osvrnuo i na kaznu za Manchester City, koji je izbačen iz Evrope u naredne dvije sezone i kažnjen je s 30 miliona eura zbog kršenja financijskog fair playa.

"Iznenadilo me je to jer niko nije očekivao da će iko dobiti takvu kažnju Znam da je PSG platio kaznu i ne znam šta se dalje dešavalo. Bit će čudno da tim s takvim igračima i s takvim ulaganjima ne igra Ligu prvaka. Vjerovatno bi mogli neki igrači i otići. Liga prvaka je veoma atraktivna i bezveze je ako ne igrate tamo".

Govorio je Messi i o ovogodišnjoj Ligi prvaka s osvrtom na prethodne godine i nevjerovatne poraze od Liverpoola i Rome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne mogu to još uvijek objasniti, posebno ne Liverpool. Roma se dešava samo jednom, iznenade vas, ali ako se desi ponovo naredne godine, to je neobjašnjivo", istakao je Messi i za kraj je komentarisao Ligu prvaka ove sezone.

"Svi rivali su zaista teški. PSG je izgubio u Dortmundu, Liverpool u Madridu od Atletica. Moje mišljenje je da su Liverpool, Juventus, PSG i Real Madrid glavni favoriti", rekao je argentinski čarobnjak za Mundo Deportivo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.