Europa liga, 1/16 finala

Gostujuće pobjede Arsenala i Basela, remi u Nizozemskoj

Admin Čaušević
Teme:

Kompletirani su prvi mečevi 1/16 finala Europa lige. Gostujuće pobjede su ostvarili Arsenal i Basel.

Oympiakos je u Atini bio domaćin Arsenalu, a londonski tim je slavio s minimalnih 0:1. Pobjednik poprilično izjednačnoeg meča u kojem su obje ekipe imale svoje prilike je odlučen u finišu susreta.

Pobjednički gol za trijumf Topnika u 82. minuti je zabio Lacazette poslije lijepe akcije engleskog tima. Sead Kolašinac je cijeli meč presjedio na klupi.

Najubjedljiviji gostujući trijumf ostvario je Basel. Švicarska ekipa je protutnjala Nikozijom savladavaši APOEL s 0:3. Petretta u 16. te Stocker u 53. i Arthur u 66. minuti su bili strijelci za goste.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Minimalnu zalihu pred revanš meča sa gostovanja je mogao imati i LASK, ali austrijski tim nije sačuvao prednost protiv Alkmaara. Bilo je 1:1. Austrijanci su 26. minuti stigli do prednosti preko Raguža, a nizozemski predstavnik je izjednačio u 86. preko Koopmenersa iz penala.

Revanš susreti se igraju za sedam dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.