Sjajna odbrana

Intervencija vrijedna kao gol: Pogledajte kako je Begović u nadoknadi spasio Milan

Admin Čaušević

Asmir Begović je sa nekoliko odbrana podjednako zaslužan za remi Milana protiv Fiorentine kao i strijelac Ante Rebić. Na stadionu Artemio Franchi je bilo 1:1. 

Begović je priliku da debituje u dresu Rossonera dobio na teškom gostovanju protiv Fiorentine. U igru je ušao u 52. minuti nakon što se povrijedio Gianluigi Donnarumma.

Odmah po ulasku u igru iskusni Trebinjac je morao intervenisati, a gol je primio u 84. minuti kada ga je iz penala matirao Pulgar.

Begović je u sudijskoj nadoknadi spasio Rossonere od poraza. U 92. minuti je odličnim postavljanjem nekako nogom uspio odbraniti pokušaj Martina Caceresa sa nekoliko metara.

S obzirom na prikazano Begović za svoj debi u slavnom Milanu definitivno zaslužuje prolaznu ocjenu, prvenstveno radi odbrane u sudijskoj nadoknadi koja na neki način može biti vrijedna podjednako kao gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.