Milan po navici od gotovog pravi veresiju, Begović spašavao Rossonere

Fiorentina s igračem manje do boda

Milan po navici od gotovog pravi veresiju, Begović spašavao Rossonere

E. Škorić

Milan je na teškom gostovanju u Firenci osvojio samo bod (1:1) iako je imao igrača više.

Milan je u sjajnoj formi, ako izuzmemo onaj nedavni poraz od Intera u meču u kojem je tim Stefana Piolija vodio 2:0 na poluvremenu, pa izgubio s 4:2. Nakon što su pobijedili Torino i zamalo i Juventus u Kupu, crveno-crni su večeras na konopcima držali Fiorentinu, ali nisu dobili tri boda.

U prvom poluvremenu po jedna dobra šansa na obje strane, prvo Castrivelli na jednoj, pa Rebić na drugoj strani.

Zatim je Milanu poništen i pogodak. Zlatan Ibrahimović je pokazao da je veliki majstor, no VAR je ustanovio igranje rukom kod prijema lopte, pa je slavlje prekinuto.

Ni VAR nije pomogao Fiorentini u 57. minuti kada Caceres griješi, a Rebić odbijenu loptu posprema u mrežu inače dobrog golmana Dragowskog. Važan trentak meča dogodio se pet minuta ranije, kada je zbog povrede iz igre izašao Donnarumma, a na gol prvi put stao Asmir Begović.

Ubrzo je bh. reprezentativac uspio da zabilježi dobru odbranu i da spasi svoj tim nakon udarca Dalberta. Imao je Asmir još nekoliko dobrih intervencija i definitivno se pokazao kao dostojna zamjena za Donnarummu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 62. minuti je Dalbert kao posljednji igrač srušio Ibrahimovića, pa mu je nakon intervencije iz VAR sobe dodijeljen crveni karton, a Rossonerima se ukazala dobra šansa iz slobodnog udarca, ali Ibra je loše gađao.

S Milanom se nikad ne zna, pa je tako bilo i večeras. Iako je djelovalo da će s igračem više doći do pobjede, primio je gol. Dosuđen je penal, a Pulgar je zabio za 1:1. Begović tu nije mogao ništa. Inače, penal je izborio bivši Milanov napadač Patrick Cutrone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Boli me za Milanom, volio bi da je Bego odbranio.. ali penal je bezveze... ko je to gledo u VAR sobi i reko a je penal nema blage
11 2
nijepoznat
Bega Gospodin
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi