Realizovao savršeni hat-trick

Ahmetovićeva superiornost

Admin Čaušević

Rijetki su igrači u Premijer ligi BiH koje navijači čekaju po desetak minuta da ga nagrade aplauzima i ovacijama. Mersudinu Ahmetoviću se to desilo dva puta ove sezone. 

Po drugi put u ovoj takmičarskoj godini Ahmetović je stigao do hat-tricka. Nakon Širokom Brijegu tri gola je zabio i Tuzla Cityju. Ponovo dobio "standing ovation", pokazao svoju klasu i neumoljivost. Ljubimac zahtjevne koševske publike.

Golgeter s instinktom ubice za golove je i sinoć demonstrirao svoju superiornost. Savršenim hat-trickom. Prvi gol glavom, drugi desnom nogom poslije trka od 40-ak metara, a treći lijevom iz blizine. A prije nekoliko dana je napunio 35 godina. Kao vino je.

Imati u timu tako kvalitetnog igrača za bh. standarde automatski donosi prednost jer se radi o fudbaleru kojem treba jako malo i sposoban je zabiti gol iz bilo koje situacije. Za takmičenje kakvo je Premijer liga gdje je razlika između ekipa minimalna i gdje odlučuju nijanse kapitalci tipa Ahmetovića su presudni faktor.

"Devetka" Sarajeva u narednih 13 utakmica ima priliku da postane apsolutni rekorder Premijer lige BiH jer je nezapamćeno da je neki fudbaler u jednoj sezoni tri puta postigao hat-trick.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa tri sinoćnja tri pogotka popularni Ahmet je postao i prvi topnik Premijer lige. Sada na svom kontu ima 13 golova. Na sjajan način je najavio proljetni dio sezone i poslao jasnu poruku protivničkim defanzivcima da znaju šta da ih očekuje.

Iako je davno ušao u jesen karijere Ahmetović uvijek uspjeva da oduševi iznova i pokaže da su godine samo broj. Svojim partijama kako u dresu Slobode tako i Sarajeva je istakao kandidaturu za najboljeg napadača u historiji Premijer lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.