Sudijski izvještaj: Badji isključen zbog nasilničkog ponašanja

Sporna situacija sa meča Sarajevo - Tuzla City

Sudijski izvještaj: Badji isključen zbog nasilničkog ponašanja

A. Čaušević

Dosta bure izazvala je sporna situacija iz finiša prvog poluvremena utakmice Sarajevo - Tuzla City kada je pocrvenio Badji Badara. 

Badji je u 42. minuti utakmice prvo grubo startao nad Ivanom Jukićem, nakon čega je za vrat uhvatio Amera Dupovca, pa mu je sudija Zoran Grbić nakon konsultacija pokazao crveni karton.

U sudijskom izvještavju je navedeno kako Badji nije isključen zbog oštrog i nepreznog starta već zato što se ponašao nasilnički.

"Nasilništvo, guranje protivničkog igrača sa obje ruke u predjelu vrata", stoji u dijelu sudijskog izvještaja koji se odnosi na Badjiev crveni karton.

Inače, Sarajevo je riješilo utakmicu u svoju korist s 6:2, a delegacija Tuzla Cityja je svečanu ložu stadiona Asim Ferhatović napustila na poluvremenu.

Svoj komentar neposredno nakon dešavanja u finišu prvog dijela za SportSport je dao i Azmir Husić, alfa i omega tuzlanskog kluba.

"Ovo je sramota od fudbala. Imamo u jednom glavnom gradu na stadionu situaciju da igrač Sarajeva momku kaže 'majmune'. To je rasizam. Izgleda da ćemo fudbal igrati samo za Sarajevo i za nekoliko velikih klubova. Ovako titule osvajaju. Tužno je, gledaš, a ništa ne možeš da promijeniš. Mi ćemo sazvati vanrednu press konferenciju, ali odustati ne smijemo i moramo da se borimo protiv ovakvog fudbala", kazao je Husić te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovaj isti sudija nam je već pokazao šta namjerava da uradi na Tušnju i kada se suprostavite, dobijete kaznu. Šta da uradim? Da tražimo plaćene ubojice da ubijaju, pa onda robija? Ne znam stvarno... Ovo je velika bruka i sramota. Jedino ovako veliki klubovi mogu da dođu do titule".

"Ne možemo ovako uspjeti, bez obzira o kome se radi. Uložite novac, napravite ekipu, ali ne možete da pobijedite. Jednostavno vam sudije ne daju, ma šta da kažem više... Sramota, nigdje veze", rekao je on.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Husic sere kvake , rezultat 6:2 , o cemu on prica ? Crveni cist kao suza, pa igra se futbal , nije gladijatorska arena. Bila je sporna situacija kod 2:1 , ali netreba sada previse kenjati i traziti izvlakusu . Potonuli su kao Titanik
9 2
SrcuDragaBojaPlava
Cuj pa crveni jw presudio ljusi vodili 0 1 i zaklali ih crvenim i cistim faulom..pa korner pa aut..osakaceni ljudi
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi