Nakon 20. kola

Promjena na vrhu liste strijelaca Premijer lige

Admin Čaušević

Prvo kolo proljetnog dijela Premijer lige donijelo je promjenu na vrhu liste strijelaca.

U minuloj rundi najviše je profitirao Mersudin Ahmetović koji je hat-trickom protiv Tuzla Cityja postao vodeći topnik najjačeg ranga bh. fudbala.

Ahmetović sada na svom kontu ima 13 golova. Vojo Ubiparip nije igrao na Koševu i ostao je na 12 golova koliko ima i Sulejman Krpić koji je tokom zime napustio Željezničar.

Proljetni dio takmičenja pogotkom je počeo i Stojan Vranješ. Iskusni veznjak je zabio vodeći gol za Borac u remiju protiv Širokog Brijega (2:2). Kapitenu banjalučkog tima je to bio 12 gol u sezoni.

Nakon ovog kola dvocifren je i Bradnao de Souza. Brazilski ofanzivac iz Veleža je postigao gol protiv Zvijezde 09 i sada ima 10 golova.

Lista strijelaca:

1. Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo) - 13 golova

2. Vojo Ubiparip (FK Tuzla City), Stojan Vranješ (FK Borac), Sulejman Krpić - 12 golova

3. Brandao de Souza (FK Velež) - 10 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

4. Velibor Đurić (FK Radnik), Semir Štilić (FK Željezničar) - 7 golova

5. Dražen Bagarić (NK Široki Brijeg), Dejan Maksimović (FK Tuzla City) - 6 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.