Igrač Borca otkrio zanimljivu priču

Kako su Englezi svojevremeno doveli Stojana Vranješa u Željezničar: "Mislio sam da me neko zeza..."

Endin Čaušević

Stojan Vranješ ove sezone jedan je od ponajboljih igrača u ekipi banjalučkog Borca koji je jedan od glavnih kandidata za titulu prvaka BiH ove sezone.

Vranješ je udarna igla Borca i u dosadašnjem dijelu sezone postigao je 12 golova, te je upisao dvije asistencije u prvenstvu. Ovaj 33-godišnji veznjak u Borac se vratio početkom 2019. godine kada je kao slobodan igrač stigao iz Željezničara.

Njegov povratak u klub u kojem je ponikao pokazao se kao pun pogodak, te je Borac ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja. Od Vranješa se i u Željezničaru mnogo očekivalo, ali na Grbavici baš i nije baš opravdao očekivanja.

Vranješ je u Želju stigao u januaru 2018. godine iz poljskog tima Piast Gliwice i to je tada bilo veliko iznenađenje. No, ovaj iskusni veznjak je u razgovoru za Mozzart Sport otkrio da baš nije imao namjeru da se vraća u BiH.

Međutim, na kraju je odlučio da dođe u Željezničar, te je otkrio sada kako je na veoma zanimljiv i čudan način završio na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih se vraćao u BiH da nisam imao problem sa igračima van EU u Poljskoj. Zanimljivo je da me tada nije zvao Željezničar nego menadžerska agencija iz Engleske. Bilo mi je čudno, čak sam mislio da me neko zeza. Englezi dovode bh. reprezentativca u bosanski klub?! Stupio sam u kontakt sa Željom i vidio da je to ozbiljna priča", otkrio je Vranješ i zatim objasnio šta je pošlo po zlu u sarajevskom timu.

"Završili smo drugi sa Željom, izgubili titulu u posljednja dva kola i osvojili kup. Ali, ljudi u Sarajevu koji se ne razumiju u fudbalu su napravili tragediju od te sezone. A pošto se ne razumiju naredne sezone su napravili još veći problem. Zabršili su kao četvrti, ispali iz kupa u prvom kolu, promijenili nekoliko trenera, napravili haos i onda su shvatili da je ono naše bio uspjeh. Imao sam i ranije poziv da se vratim u Borac, ali sam osjetio da nije bila sportska priča. I bio sam u pravu. Borac je ispao iz lige, nije to bilo slučajno. Napravio sam dobar potez što sam sačekao jer su se neke stvari nakon toga posložile i bilo mi je normalno da se vratim".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.