Legenda Bavaraca tvrdi

"Bayern je kvalitetom daleko iznad Chelseaja"

E. Škorić

Bivši igrač Bayerna Lothar Matthäus vjeruje da su Bavarci danas daleko kvalitetniji od Chelseaja.

Njemački prvak će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Chelseaja, a prvi duel zakazan je za sutra navečer od 21 sat na Stamford Bridgeu.

Po trenutnoj formi, Bayern je uistinu favorit, a tog je mišljenja i jedna od Bayernovih legendi.

"Po kvaliteti Bayern je daleko iznad Chelseaja. U Premijer ligi, Plavci su tek četvrti na tabeli, više od 30 bodova zaostaju za Liverpoolom. N'Golo Kante je također povrijeđen. A Bayern je sve bolji. Otkako je Flick postao trener, Bayern je proigrao. Ovo je period kada Bayern možemo da uporedimo i sa onim kojeg je vodio Jupp Heynckes", rekao je Matthäus.

"Hans je stvorio dobru atmosferu u timu, odličan je u ljudstvu i komunikaciji. Mislim da su moguća tri naslova, ali sve se mora postići sa najvećom predanošću i koncentracijom. Važno je da Lucas Hernandez i Kingsley Coman budu na najvišem nivou, da timu daju kvalitetu", dodao je Matthäus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.