Begović je kapitulirao pet puta

Chelsea deklasirao Stoke

Loš debi Begovića na klupi Stokea

M. Maksimović

Reprezentativni golman Asmir Begović, neće po dobrom pamtiti debi na golu Stokea. On je u 35.minuti zamijenio Thomasa Sorsensena koji se teško povrijedio kod vodstva Chelsea 2:0 i u preostalih nešto više od 55 minuta, čak pet puta je vadio loptu iz svoje mreže. Chelsea je do kraja demolirao Stoke 7:0.

već od prvog napada se igralo viktorije pred golom Sorsensena koji je prvi put kapitulirao u 24.minuti, Kaloua odlično reaguje na ubacivanje Drogbe. U 35.minuti Lampard šutira, Sorsensen odbija loptu na koju uklizava Kalou i loptu šalje u mrežu.

Nažalost prilikom uklizavanja, Kalou je kopačkom zahvatio i golmana Sorsensena koji je krenuo ruku zaradivši tešku povredu lakta. Dugo se ukazivala pomoč Sorensenu, kojeg je zamijenio naš reprezentativni golman. prvi put je Begović kapitulirao u 44.minuti kada Lampard realizuje jedanesterac.

Begovićeva mreža je mirovola do 68.minute kada Kalou postiže treći gol na utakmici za 4:0. U posljednjih deset minuta još tri gola Chelsea. U 81.Lampard je povisio na 5:0, Sturridge je strijelac za 6:0 u 87.minuti, a konačnih 7:0 postavlja Malouda minutu prije kraja.

Chelsea je ostao na vrhu tabele sa 80 bodova ima još uvijek bod prednosti u odnosu na Manchester United, dok je Stoke trenutačno na 13.mjestu sa 43 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.