Defanzivac našao novi klub

Isić nakon razlaza sa Čelikom otišao daleko od BiH

Doskorašnji defanzivac Čelika Tarik Isić proveo je zimski prijelazni rok u neizvjesnosti oko svoje budućnosti.

Isić je zajedno s još nekoliko fudbalera tužio zenički tim zbog dugovanja i tek krajem januara dobio je odriješene ruke da potraži novi klub, a svoju karijeru će sada nastaviti u dalekoj Maleziji.

Neko vrijeme je Isić boravio na probi u tamošnjem prvoligašu Peraku, a ono što je pokazao kroz treninge i pripremne utakmice u potpunosti je zadovoljilo stručni štab ovog kluba.

"Sretan sam što svoju karijeru nastavljam u Maleziji. Ovo je za mene jedan novi izazov i trudit ću se da igrama na terenu opravdam povjerenje", kazao je Isić koji zahvalu duguje i svom agentu Redžadu Dikonji koji je realizovao ovaj transfer.

Između dvije strane dogovorena je jednogodišnja saradnja, s opcijom produženja, a olakotna okolnost Isiću će biti to što je na čelu Peraka trener po imenu Mehmet Duraković. Radi se o stručnjaku koji je gotovo cijeli svoj život proveo u Australiji, a porijeklom je iz Crne Gore, gdje je i rođen.

Mali broj fudbalera iz BiH je inače imao priliku igrati u Maleziji. U Sarawaku je veliki trag ostavio Muamer Salibašić, koji je jedan dio karijere proveo u Željezničar, a sa Grbavice je u Maleziju devedesetih godina otišao i Alen Bajkuša. On je nosio dres Penanga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.