Zaraženo najmanje 15 osoba

Šta će biti s El Clasicom: Panika u Španiji zbog koronavirusa

Endin Čaušević

Pojava koronavirusa napravila je veliku pometnju u Italiji što se tiče sportskih događaja, a čini se da nas isto očekuje i u Španiji.

Prošlog vikenda odgođena je većina utakmica na sjeveru Italije zbog širenja koronavirusa, a ovog vikenda će se skoro svi mečevi igrati pred praznim tribinama u Seriji A.

Nakon Italije panika je nastala i u Španiji jer je danas potvrđeno da je koronavirusom zaraženo najmanje 15 osoba. Većina njih je boravila u Italiji prethodnih dana, te su pokazali simptome nakon povratka kući.

Zaražene osobe zadržane su u bolnici u izolaciji, ali se u Španiji pribojavaju da će se virus sigurno proširiti u narednim danima. Zbog toga se postavlja pitanje šta će biti sa sportskim događajima u toj zemlji, a prvenstveno se misli na mečeve La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je glavno pitanje El Clasico koji se treba igrati u nedjelju na Santiago Bernabeu. La Liga se našla u problemu jer još uvijek ne zna da li će se utakmica Real Madrida i Barcelone odgoditi ili će se igrati pred praznim tribinama.

No, još uvijek je odluka da sve ide kako je planirano, te da će se neke mjere uvesti samo u slučaju širenja koronavirusa. Više informacija o tome šte će biti s El Clasicom će biti poznato u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.