Poznat i treći polufinalist

Autogol Janičića i remek djelo Štilića odveli FK Željezničar u polufinale Kupa

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na Gradskom stadionu u Banja Luci pobijedili Borac sa 2:0. 

U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja. Željezničar je većinom držao loptu u svojim nogama, ali nije opasnije prijetio. Polušansu za Borac imao je u 22. minuti Stojan Vranješ, ali nije dobro šutirao. Kasnije Sadiković oprobava udarac, ali Kukrika je siguran. Do kraja prvog dijela više nije bilo uzbuđenja.

U nastavku meča ipak mnogo više dešavanja i dva pogotka. Prvi gol vidjeli smo u 70. minuti. Nakon centaršuta Pavića Janičić se spetljao i loptu poslao u vlastitu mrežu za vodstvo gostiju.

Kasnije pokušava uzvratiti Borac preko Ziljkića, ali odbrana gostiju uz pomoć golmana Erića otklanja opasnost. Samo tri minute nakon prvog gola Željo dolazi i do drugog. Magiju je izveo Semir Štilić i na nevjerovatan način lobovao Kukriku za 0:2.

Do samog kraja susreta Borac je pokušavao zaprijetiti golu gostiju i imao jednu dobru šansu preko Zilkića. Krilo domaćih je htjelo ubaciti, ali lopta mu je prešla preko noge i pogodila stativu. Treba reći i to da su Plavi zaprijetili preko Dacića, ali promjene nije bilo. 

Željezničar je na ovaj način postao treći polufinalista Kupa BiH jer su ranije plasman u ovu fazu ovjerili Zrinjski i GOŠK. Na susretu Široki Brijeg - Olimpik izvodit će se penali.

Četvrtfinale Kupa BiH:

Borac - Željezničar 0:2 (Janičić OG 70', Štilić 72')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Borac: Kukrika, Radulović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičić, Ziljkić, Zakarić.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Kosorić, Ramović, Štilić, Jovanović, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Bojo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.