Lako se obračunali s Derbyjem

Manchester United na krilima Ighala do četvrtfinala FA Kupa

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda večeras su u gostima pobijedili Derby sa 3:0 i plasirali se u četvrtfinale FA Kupa.

Na Pride Parku se večeras očekivala velika borda i neizvijesna utakmica, ali Crveni đavoli su već u prvom poluvremenu završili posao. Derby je mogao do vodstva u 18. minuti kada je Wayne Rooney odlično šutirao iz slobodnjaka, ali je Romero uspio nekako odbraniti njegov udarac.

United je strpljivo čekao svoju šansu, a kada su prvi put ozbiljnije zaprijetili došli su do prednosti. Nakon konfuzije u odbrani Derbyja lopta je došla do Shawa koji "žabicom" vara golmana domaćih i pogađa za 0:1 u 33. minuti.

Samo osam minuta kasnije na semaforu je bilo 0:2. U kaznenom prostortu Odion Ighalo je uspio nekako doći do lopte pored zbunjenih defanzivaca Derbyja i pogoditi za drugi gol svog tima.

Derby je početkom drugog dijela pokušao da se vrati u meč. Domaći su u 51. minuti zaprijetili preko Whitakera, ali je ostalo 0:2. Tačku na ovaj meč stavio je Ighalo svojim drugim golom u 70. minuti i postavio je konačnih 0:3.

Domaći tim je pokušao ublažiti poraz do kraja, ali to nisu uspjeli, te je United sigurnom pobjedom osigurao mjesto u četvrtfinalu FA Kupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.