Trener Barcelone o zavisnosti ekipe od najveće zvijezde

Setien: Istina je, neki igrači previše misle na to kako dodati loptu Messiju

Na Nou Campu se još uvijek oporavljaju od poraza u El Clasicu, nakon kojeg su se, prije svega u medijima, pojavile još glasnije sumnje u sposobnost trenera Quiquea Setiena da vodi velikana poput Barcelone.

Pred Barcelonom je vrlo brzo, već sutra, novi izazov, duel sa Real Sociedadom, a u međuvremenu je Quique Setien dao intervju za El Periodico.

U pomenutom intervjuu je govorio na niz tema, pa je tako istekao i da se izvinio svim igračima zbog ponašanja svog pomoćnika Edera Sarabije tokom El Clasica - njega su kamere snimile kako bijesanurla na igrače Barcelone.

Setien je priznao i ono što je svima jasno, da Barcelona i njeni igrači previše zavise od jednog čovjeka, Lionela Messija.

"Istina je da imamo igrače koji previše misle na proigravanje (dodavanje lopte) Messija... Mada i ja bih isto činio, Messi rješava 90% utakmica ovog tima. Uvijek govorim svojim igračima da postoji šansa da će stvari ispasti kako treba ako je lopta u nogama najboljih igrača. Zbog toga ga stalno traže, znaju da će nešto napraviti. Za ovisnost je normalna. I sam preferiram da loptu dodaju njemu. Opušten sam", izjavio je Setien.

Nakon El Clasica su postali glasniji navodi u medijima da je Setien izgubio povjerenje svlačionice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši strateg Betisa to nije primijetio.

"Prvi put čujem za to. Nisam znao, kako je to izašlo u javnost? Svaki dan idem u svlačionicu, pozdravim se sa igračima i uvijek vlada izvanredna atmosfera... Istina je da postoje neke stvari koje pojedinci vole raditi na svoj način. Svi vide fudbal kako ga vide. Odnos koji vidim i koji imam sa igračima me uopšte ne zabrinjava. Sviđa mi se njihov stqav, njihova predanost i želja da stvari koje želimo odrade na pravi način", poručio je Setien, čija ekipa sutra od u 18:30 dočekuje Real Sociedad u meču 27. kola LaLige.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.