Plavi slavili u sjajnoj atmosferi

Za navijače Željezničara večeras je bio poseban meč: Od sada na Grbavici kao na Ostrvu

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon serije gostovanja kako u prvenstvu, tako i Kupu, nogometaši Željezničara vratili su se na svoju Grbavicu.

Pred više od 6.000 navijača Plavi su večeras savladali Tuzlu City. Bilo je 1:0, a Dolina ćupova je mogla uživati u novoj magiji Semira Štilića. Štilić je iz slobodnjaka matirao Fejzića i donio svom timu tri boda.

Tokom cijelog meča nogometaši Željeničara imali su veliku podršku navijača. Pjesma nije prestala, a poseban 'štimung' dala atmosferi dala je natkrivena istočna tribina.

Natkrivanjem istočne tribine i stadion Grbavica je dobio puno ljepši izgled pa je večeras zaista bilo prelijepo biti dio same utakmice. Priznat će to svi prisutni gledaoci, ali i protivnički nogometaši, treneri... 

Daleko smo od Engleske, kao i od nogometa u toj zemlji, ali atmosfera na Grbavici i pogled na istočnu tribinu može nas bar malo približiti kolijevci nogometa.

Na istoku se večeras tražila karta više, a tako će vjerovatno biti u narednim utakmicama na Grbavici.

Najbolji dokaz o tome koliko je natkriveni istok 'pojačao' volumen na Grbavici, pokazalo se tokom intoniranje legendarne 'Grbavice'. Mnogi navijači, posebno oni stariji koji pamte i vremena kada je Željin dom bio u plamenu, pustili su suzu...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je izgledao istok večeras kroz objektiv fotoreportera SportSport.ba pogledajte u galeriji...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.