Osim: Golman im je malo buckast, pa ga je lakše loptom pogoditi; Baljić: Čestitam Želji na pobjedi

Treneri nakon meča na Grbavici

Osim: Golman im je malo buckast, pa ga je lakše loptom pogoditi; Baljić: Čestitam Želji na pobjedi

Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici Tuzla City sa 1:0 u susretu 22. kola Premijer lige BiH. 

Nakon utakmice oba trenera su govorila na press konferenciji.

Prvi se medijima obratio Elvir Baljić.

"Očekivali smo težak meč jer je Željezničar kvalitetna ekipa, možda i najbolja u Premijer ligi, to slobodno smijem reći. Imaju individualni kvalitet. Naš cilj je bio da ih zaustavimo na individualnom nivou i da iz kontre pokušamo dati gol. Nismo uspjeli napraviti dosta prilika. Igrači su danas dali maksimum. Ono što smo se dogovorili, mislim da smo defanzivno dobro odradili, ali u ofanzivi nismo bili dobri.".

"S deset igrača nam je bilo puno teže, ali i s 10 igrača smo uspjeli odgovoriti zadatku. Na kraju nam je cilj bio da ne primimo četir ili pet golova. Mogli smo na kraju i do boda, bila je ta sporna situacija... Ja Želji čestitam i želim puno sreće".

"Igračima nemam šta posebno zamjeriti. Jedino mogu tu neefikasnost. Nikako nismo u napadu pronalazili prava rješenja".

Potom je govorio Amar Osim.

"Teška utakmica protiv rivala koji je s 11 igrača se dobro držao svog plana. Imali su nesreću jer su ostali s 10 igrača i odmah primili gol, to je okrenulo meč. To tada su na neki način bili rahat, mogli su čekati jer su nas malo i uspavali. Kasnije su došli u situaciju da gube i imaju igrača manje. Pokušali su nastaviti organizovano da igraju, ali bilo im je teško zbog umora".

"Mi smo imali pet ili šest velikih šansi. Na kraju smo došli u situaciju da su oni imali tu neku spornu situaciju u šesnaestercu. Nismo smjeli doći do toga na 1:0. Smiješ to na 5:0".

"Zahvaljujem protivničkom treneru na korektnoj igri. Nisu se bavili kvarenjem igre, a i nemaju takve igrače kojima je to u krvi, da kvare, da čačkaju... Čestitam im jer s igračem manje nisu primili ni jedan gol. To je realno poduhvat. Ja bih volio da imam takvu ekipu, da to može izdržati"

O propuštenim šansama:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo u nekim situacijama amaterski reagovali. Igrači su plaćeni da daju golove. Na ovakvom terenu ti promašaji su ili neozbiljnost ili jednostavno ne znaš. Ako ne znaš, onda ćemo vidjeti šta ćemo uraditi. Ali ovo se ne smije desiti. Imali smo pet ili šest prilika, ali nismo mogli dati gol. Okej, golman je malo i buckast pa ga lopa lakše i pogodi, ali to se ne smije desiti. Možda je dobra stvar što nam se nije obilo o glavu, ali ja se osjećam kao da jeste, jer se ovo ne smije desiti. Morali smo ovo bolje riješiti".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...da tajo moze u Europi kupovati utakmice kao u BiH Zeljo bi imao vise titula prvaka Europe od Real Madrida HAHAHAHA...
15 33
Mikidk
Kreten i gnjida od covjeka , fuj
14 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi