Foto - EPA

Malo toga se dešava

Šta od sporta možemo gledati tokom vikenda?

Midhat Šljivak

Pandemija koronavirusa napravila je apsolutni haos u svijetu sporta.

Takmičenja se odgađaju jedno za drugim, pa u naredne dvije sedmice, a možda čak i više, ljubitelji sporta neće imati previše izbora kada su TV prenosi u pitanju.

Košarkaška takmičenja su u potpunosti otkazana, tako da do daljnjeg nema najboljih košarkaških liga širom svijeta. Ipak, fudbalske lige se u određenim zemljama igraju, pa ćemo moći da vidimo nešto akcije na zelenim terenima.

Najviše pažnje svakako privlači njemačka Bundesliga koja se igra iza zatvorenih vrata, a najveću pažnju privlači meč koji se igra subota između Borussije iz Dortmunda i Schalkea.

Također, lige se još igraju u Srbiji, Kipru, Rusiji, Ukrajini, Crnoj Gori i Turskoj, gdje ćemo ovog vikenda moći gledati dva sjajna derbija.

Najveću pažnju svakako privlači meč Galatasaraya i Bešiktaša. Derbi istanbulskih velikana igra se u nedjelju od 17 sati, a nešto ranije ćemo imati priliku da gledamo dvoboj za prvo mjesto na tabeli između Trabzonspora i Bašakehira.

Ova dva tima su trenutno na vrhu sa po 52 boda i neko bi pobjedom lako mogao napraviti krupan korak ka tituli prvaka.

Nažalost, na utakmice u najjačim ligama Evrope morat ćemo čekati određeno vrijeme. Izuzev Bundeslige u ostalim ligama je zbog pandemije prekid takmičenja i tako će ostati sve dok se situacija ne poboljša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.