Prazan stadion na velikom derbiju?

Nema odgode

Prazan stadion na velikom derbiju?

Edmir Škorić

Pandemija koronavirusa odgodila je mnoge sportske događaje u svijetu, ali turski nogomet neće stati.

U Turskoj je samo jedan zabilježeni slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega u toj zemlji ne uvode neke posebne mjere zaštite i život se sasvim normalno odvija, baš kao i nogometno prvenstvo.

Jučer je Bašakšehir odigrao svoj meč u Evropskoj ligi protiv Kopenhagena, a redovno se igraju utakmice u domaćim takmičenjima u Turskoj, pa će i za vikend klubovi na terene.

U nedjelju od 17 sati igra se derbi između Galatasarayja i Bešiktaša, no ipak je odlučeno da se to odvija pred praznim tribinama, iako se očekivalo 50.000 gledatleja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na zahtjev Galate će se stadion pred početak detaljno dezinficirati.

Poslije 25 kola Galatasaray je treći na tabeli, dok je Bešiktaš peti, a lideri su Trabzonspor i Bašakšehir.

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Laž. Jučer su donijeli odluku da se igra pred praznim tribinama.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti