Foto - EPA

Vinicius otkrio pozadinu dolaska u Real

"Real i Barcelona su stavili ponude na stol, imao sam tri dana da odlučim i odabrao sam veći klub"

Midhat Šljivak

Madridski Real doveo je u svoje redove nekoliko talentovanih fudbalera iz Brazila, a prvi koji je došao je Vinicius Junior iz Flamenga.

Ovaj 19-godišnjak je član Kraljeva postao 2018. godine i za sada je često dobijao šansu da pokaže šta zna u prvom timu jednog od najvećih klubova svijeta.

Interesantno je svakako da je Vinicius odabrao Real ispred Barcelone. Objasnio je zašto je to učinio.

"Real Madrid i Barcelona su stavili ponude na stol nakon prvenstva Južne Amerike do 17 godina. Imao sam samo tri dana da odlučim, a kako sam uvijek želio igrati za najveći klub na svijetu, odabrao sam Real", rekao je Vinicius i dodao je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moji roditelji su posjetili oba kluba i Madrid im se više dopao. Poklopilo se s mojim željama i osjetio sam da je njihov projekat bolji za mene. Daju dosta prostora mladim igračima i imali smo zaista nevjerovatan niz u Ligi prvaka", rekao je mladi fudbaler.

Real je za mladog Brazilca izdvojio 46 miliona eura, a on je u 59 odigranih utakmica za prvi tim postigao osam golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.