Kapiten Slobode za SportSport.ba

Amar Beganović: Situacija nije nimalo jednostavna jer vidimo šta se dešava

Esmer Oštraković

Nogometaši Slobode nalaze se na pauzi, a još uvijek nije poznato kada će se vratiti u trenažni proces.

Pauza je uzrokovana zbog Koronavirusa, te je domaće prvenstvo Bosne i Hercegovine suspendovano najmanje do kraja marta.

Još uvijek nije poznato da li će i kada biti nastavljeno domaće prvenstvo, ali igrači moraju održati fizičku spremu stečenu u pripremnom periodu.

Za SportSport.ba govorio je kapiten Slobode, Amar Beganović, koji je prokomentarisao stanje u svojoj ekipi, te pauzi koja je došla zbog Koronavirusa.

"Situacija nije nimalo jednostvana, jer vidimo šta se trenutno dešava u svijetu. Međutim tako je kako je. Mi se pridržavamo uputa koje nam izadaju nadležni organi. Pauza će sasvim sigurni uticati na igrače, ali kako je nama tako je i ostalima. Riječ je o višoj sili, na koju ne možemo uticati. Nadamo se da će se situacija što prije stabilizovati, te da ćemo nastaviti sa našim redovnim aktivnostima, kako u svijetu sporta, tako i u ostalim oblastima", rekao je Amar Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Slobode je svjestan da njegovu ekipu čeka teška borba za opstanak, naravno ukoliko se liga nastavi.

"Kada se i ukoliko se prvenstvo nastavi, sigurno da nas očekuje borba za opstanak, ali ukoliko budemo pravi i damo sve od sebe ne bi trebalo biti problema. Nakon pobjede protiv Čelika pogled na tabelu je malo bolji, ali možemo jos bolje. Sloboda je veliki klub i sigurno da uz podršku navijača i kvalitet koji imamo opstanak ne bi trebao biti upitan", završio je kapiten Slobode, Amar Beganović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.