Nalić o preuzimanju Tuzle City: Teška odluka, u pregovorima sam imao samo jednu prepreku

Jučer zvanično predstavljen

Nalić o preuzimanju Tuzle City: Teška odluka, u pregovorima sam imao samo jednu prepreku · Intervju

S. Mlaćo

Elvir Baljić se u ponedjeljak razišao sa FK Tuzla City, a na njegovo mjesto došao je Zlatan Nalić.

Nalić je posljednji angažman imao u FK Sloboda, no prihvatio je poziv gradskog rivala. Jučer je zvanično predstavljen, da bi odradio i prvi trening.

Tuzlaci u subotu dočekuju Velež, a u razgovoru za SportSport.ba Nalić je otkrio kako je postigao dogovor sa FK Tuzla City, kakva su njegova očekivanja, šta je potrebno uraditi da se ekipa 'probudi' nakon lošeg otvaranja drugog dijela, ali otvoreno je govorio i o FK Sloboda...

Kako je došao dogovor sa FK Tuzla City?

"I meni je to malo čudno. Nikada nisam imao nikakav kontakt sa FK Tuzla City, a ljetos mi je naznačeno da sam na njihovoj listi želja. Ovih deset mjeseci imao sam mnogo ponuda iz BiH, ali i regiona, no namjenski nisam želio da uzimam neki klub.. Sloboda je željela sa drugim trenerom u budućnost, bio je to težak udarac za mene, te mentalno nisam bio spreman dok mi se to ne slegne".

Poziv je dobio poslije duela Tuzlaka sa Željezničarom.

"Dobio sam čudnu, anonimnu poruku 'prihvataj Tuzla City'. Nisam ništa razumio, a onda sam dobio poziv sportskog direktora Samira Muratovića koji mi je rekao da oni planiraju mene za trenera, a ja sam naravno pitao da li imaju trenera sada ili ne. Kazali su mi da su se razišli sporazumno, predočio mi je trenutno stanje, a ja već imam dobar uvid u njihovo stanje, te Premijer ligu. Znao sam kao što je Samir i rekao da primaju puno pogodaka, što je ukazivalo na neku alarmantnu situaciju".

Koliko je važno da trener poznaje Premijer ligu?

"Kada sam dolazio u Slobodu uopšte nisam poznavao ligu, ali nisam mogao opstati zbog opstrukcija. Ući u Premijer ligu, takmičiti se i napraviti rezultat nije problem, ali problem je opstati zbog strašnih opstrukcija koje se dešavaju 24 sata. Mislim da nigdje nema opstrukcija kao ovdje".

Već u subotu novi izazov. Kako 'probuditi' ekipu?

"Najbrža je ta tkzv. energetska injekcija, to je najbrže rješenje. Moramo smanjiti broj primljenih pogodaka i moramo uspostaviti kontrolu nad prekidima. To se prvo mora uraditi".

Prvi rival je Velež. Mostarci su nastavili i u drugom dijelu sa kvalitetnim igrama iz prvog dijela. Nedavno su ova dva tima remizirala na Tušnju (0:0), takoda se dobro poznaju.

"Velež je ekipa koja igra balkanski fudbal, sa dosta posjeda lopte, sa dosta lijepih poteza... Imaju dosta dobar period ispred sebe, imaju harmoniju u ekipi i teško je igrati sa takvim ekipama".

Nije baš čest slučaj da jedan trener u karijeri vodi sa klupe dva gradska rivala. Mnogim navijačima Slobode nije se dopala Nalićeva odluka, što je sa navijačke strane razumiljivo. On priznaje da je to za njega bila teška odluka.

"Teška odluka. To je bila jedina moja prepreka u razgovoru sa Azmirom. Ipak, ovo je profesionalizam, a i Sloboda ima trenera i ne mogu konkurisati u takvoj ekipi. Ja nisam otišao iz Slobode nikada, ona je odlučila da ide bez mene prošle godine".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko su susreti Premijer lige budu igrali za vikend, Nalić će debi imati na stadionu bez publike. Koronavirus hara svijetom, a svi pravi ljubitelji nogometa su tužni što će tribine biti prazne.

"Volim publiku, volim ugođaj utakmice. To i jeste ono što čini draž i ljepotu ovog posla. Na utakmici dobiješ energiju za koju se boriš sedam dana. To je jedino za što radimo, da pred publikom to pokažemo. Bitna je i ta sinergija sa publikom, no prva dva kola će nažalost biti bez njih", dodao je novi šef struke FK Tuzla City na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Make075
O kakvoj sinergiji sa publikom ovaj prica, znas li gdje si dosao?
5 8
LjutiKrajisnik
Na stranu sto mu sad tuzlaci mnogi zamjere sto je preuzeo Tuzla City,iako su ga otjerali iz Slobode, Zlatan Nalic je jeda veliki gospodin.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi